Çin Halk Cumhuriyeti Gezisinden Notlar; Giriş

Çin benim yakın gezi planlarım arasında bugüne kadar yoktu. Tabii ki Çin Seddini, Terrakota Askerlerini ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin diğer güzelliklerini görmek istemediğimden değildi. Ancak sanki daha önce diğer ülkeleri görmem gerekiyor diye düşünüp durdum bugüne kadar. Ne hata etmişim!

Bayram tatili zamanı mevsim olarak gidilecek ve daha önce görmediğim ülke sayısı pek fazla olmayınca eşimin önerisi ile Çin Halk Cumhuriyeti’ne bir gezi programı için araştırma yapmaya başladım. Geçmişi çok eski ve hacmi çok büyük bu ülkenin UNESCO Dünya Kültür ve Doğa Mirası Listesine tam 45 eser sokmayı başardığını okuyunca bu ülkeyi bir an evvel ziyaret etme iştahım kabardı. Hazırladığım ve dar gün sayısına sıkıştırmaya çalıştığım taslak gezi programını, daha önceden gezilerimizin bir kısmını gerçekleştirdiğimiz ve hizmetinden memnun kaldığımız Nar Gezi’den Aykut Beyle paylaştım. Onun da programa son şeklini vermesi sonucunda 2012 Aralık ayı sonunda gezi programımız hazır oldu.

Bu sene gezgin arkadaşlardan 20 tanesi ile Çin Halk Cumhuriyeti’ne 11-24 Ekim tarihleri arasını kapsayan bir gezi gerçekleştirdik. Bu ülkenin tadı damağımda kaldı. Bir gün mutlaka Çin gezisinin ikincisini yaparak, kalan kısmını da ziyaret edeceğim.

Geziden döner dönmez de siz Sanal Gezginlerle gezi anılarımızı paylaşmaya başlıyorum. Başlığa koyacağım fotoğraf seçiminde bile zorlandığım Çin Halk Cumhuriyeti gezisi anı yazılarıma sizleri davet ediyorum..

Buyrun bakalım size Çin halk Cumhuriyeti gezi yazısı…

Gezekalın..

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Yorum bırakın

2 Yorum

  1. Caglar

     /  Ekim 25, 2013

    Fotoğraflar müthiş !!!

    Cevapla

Yorum bırakın