Fatih Şua Tapar’dan: Deniz Kızları

http://www.gezekalin.com’da bu bölümde, okuyup da çok beğendim bazı dostlarımın yazılarını sizlerle paylaşacağım. Bu yazılardan ilki sevgili dostum Dr Fatih Şua Tapar’a ait. Kendisine yazısı için hayranlıklarımı iletiyor, paylaşmama izin verdiği için teşekkür ediyorum.

P9070480-002.JPG

Dr Fatih Şua Tapar’ın 28.02.107 tarihli paylaşımından izinle yayınlanmıştır..

DENİZ KIZLARI

Adamın biri, her mehtaplı gecede alır başını deniz kıyısına gidermiş. Dönüşünde sorarlarmış:
Ne gördün?
-Dünya güzeli deniz kızları gördüm, altın saçlarını gümüş taraklarla tarıyorlardı, dermiş hep.
Bir gece yine tek başına deniz kıyısına vardığında, gerçekten dünya güzeli deniz kızları görmüş, altın saçlarını gümüş taraklarla tarıyorlarmış. Döndüğünde yine sormuşlar:
Ne gördün?
-Hiç demiş… Hiç bir şey…

Oscar Wilde’in yukarıdaki harika öyküsünü ilk okuduğumda ortaokuldaydım ve ne demek istediğini anlamamıştım. Daha sonra unutmuşum. Yıllar sonra rastladığım Haldun Taner’in bir sözü bana öyküyü hem hatırlattı hem de ne demek istediğini çok çarpıcı bir şekilde gösterdi.
Şöyleydi söz: “Bir hayalin gerçek olması kadar hayal kırıcı bir şey yoktur.” Daha sonraları ise bu tema pek çok edebi eserde karşıma çıktı. Örneğin Simyacı’da.. Hatırlarsanız orada bütün yaşamı boyunca tek hayali para biriktirip Mekke’ye hacca gitmek olan bir dükkan sahibi vardı. Adam; artık gerekli parayı fazlasıyla biriktirmiş olduğu halde bir türlü gitmiyordu. Bu hayalin kendisini yaşama bağlayan çok önemli bir bağ olduğunu düşünüyor ve onun gerçekleşmesi halinde bu önemli bağı yitireceğinden korkuyordu. Haklıydı aslında.

Düşünüyorum da… Hepimizin böyle hayalleri var mutluluğumuzu bağladığımız, gerçekleşene kadar yaşamı sanki ertelediğimiz. Acaba hiç düşünüyor muyuz; bu istediğimiz her neyse, gerçekleştiğinde iyi mi olacak? Bir düşünürün hep aklımda tuttuğum bir sözü vardır: “Bütün dualarımı kabul etmediği için Tanrı’ya şükrediyorum” diye. Belki de daha az üzülmeliyiz gerçekleşmeyen hayallerimiz için. Belki de aslında sevinmemiz, mutlu olmamız gereken bir şey için gözyaşları döküyoruzdur. Belki de olaylara bir de bu açıdan bakmayı artık öğrenmeliyiz.

Sadece hakkınızda hayırlı olan hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle..

Fatih Şua Tapar

P9070724.JPG

Dr Ümit Kuru Notu:

Fatih Şua Tapar kimdir?

1963 Yılında Tokat’ta doğdu.. İlköğretim sonrası Ortaokul ve Liseyi eski Köy Enstitülerinden biri olan Sivas Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Lisesi’nde yatılı olarak okuduktan sonra 1981 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girdi. 1987 yılında mezun oldu. Mecburi Hizmetini Konya Akşehir’de tamamladı ve daha sonra bir süre Tokat İlinde bir sağlık Ocağında çalıştı. Uzun bir süre Tokat İl Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü yaptı. Kırım Kongo kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının tanınmasında aktif rol oynadı ve bu konuda değerli çalışmalar yaptı. Halen Tokat Merkezde Aile Hekimi olarak çalışmaktadır. Evli bir çocuk babasıdır. Gezmeyi çok sever. Amatör olarak edebiyatla ilgilenir.

P9050015.JPG

 
Sonraki Yazı
Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: